#Borvacsora #Kőszeg #ViToGastro #Lauracsokolade #Jagodicspince

Egy különleges borvacsora beszámolója.

#Borvacsora #Kőszeg #ViToGastro #Lauracsokolade #Jagodicspince

A vacsora első fogása, előételként lazac „Trüffel” citromkrém tükrön került felszolgálásra, amely mellé a Jagodics – Savignon Blanc-t kóstolhattuk.

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy fejedelmi előételt került tányérunkra, amely szépen elegánsan lett tálalva. A lazac egyedi ízét és textúráját remekül ki lehetett venni minden egyes falatnál, amit csak kiemelt a Savignon Blanc-ra jellemző élénk savasság. Zseniálisan sikerült. 

Az előétel után következett a gyömbéres batáta krémleves, amely a Jagodics – Chardonay társaságában került asztalunkra. A krémleves a kissé hideg időjárás mellett, egészen melengetően hatott. 

Főként annak köszönhetően, hogy a gyömbér kellemesen csípősé, míg a batáta egy kellemesen édeskést felhangot adott az egésznek. A fekete szezámos bacon-os grissinivel fokozta séfünk azt az ízorgiát, amelyet a karakteres, ám finom savérzetű Chardonayval tett teljesé. 

Leves után következhetett a meleg előétel, amely nem más volt, mint sertés szűz panko bundába ágyazva és amely mellé cékla rizottó dukált. Illetve ezt a különleges összeállítást egy kis ropogós parmezánnal sikerült fokoznia szakácsunknak. Tányérunkra kerülve kis adagnak tűnhetett, azonban annál laktatóbb volt. 

Borpárosításként a nagyszerű Blauburger rosé került felszolgálásra. Ennek a rosénak a finom gyümölcsös aromái, már-már vissza repítettek minket a nyár hangulatába. 

 

Fő ételt megelőzően, egy kis
szünetet beiktatva, következhetett Laura isteni finom csokoládé készítés
fortélyainak bemutatója. 

Kedves közönségünknek és nekünk is egy hihetetlen
élményben volt része. Megismerkedhettünk a bonbon készítés alapjaival, a
kakaóbabtól a kész csokibonbonig. Amely első látásra nem is tűnik olyan nehéznek, de a hallottak alapján kijelenthető, ez igazi művészet és egyáltalán nem olyan könnyű, mint amilyennek első látásra tűnik. Ezt leszámítva, óriási élményt nyújt, igazi csapat teremtő jellege van egy ilyen workshopnak Lauránál. Apropó workshop. Laura Sében a műhelyében, rendszeresen tart WORKSHOPOKAT, ahol remek hangulat mellett ismerkedhetünk a csoki világával. 

A show különlegességét az adta, ahogy Laura a
vendégeket bevonta ebbe a rejtett világba és így egy interaktív csokikaland
bontakozott ki. 

Ezen élmény után következhetett a fő étel, amely nem volt más mint, érlelt marha hátszín, serrano sonkába tekerve. A hús mellé köretként spenótos, burgonya galuska került, amit séfünk rozmaringos Demi-glacel fűszerezett.    

A marha hátszín sonkába tekerve és a galuska összhangja megint csak tökéletesre sikeredett.

Ehhez az ételhez nem is lehetett volna jobb választás, mint a soproni borvidék jellegzetessége a Kékfrankos, amely a Jagodics Pince egyik remek vörös bora. 

Igazi kuriózum. 

Végül tányérainkon ízletesen
tálalva megérkezett az öt részes, Laura által megálmodott bonbon desszert
különlegesség. És, hogy mitől volt annyira különleges?

Nos a fehér csokiba került mangó – passió (maracuya) ízvilág mellett, megismerkedhetünk a rózsaszín ruby csokiba ágyazott fekete ribizlis tölteléken át, az ősz hangulatát idéző gesztenyés-rumos töltelékkel töltött tejcsokival. Majd ezt követte az étcsokival mártott szilvás, szilva pálinkás, fahéjas ízvilág, amelyet végül egy különleges Chai töltelékkel töltött tejcsokival zártunk a vacsora során.

Egyszerűen tökéletes. Igazi kézműves remekmű.  

Minden kedves vendégünknek köszönjük a részvételt és hamarosan találkozunk! 

 

Aki pedig szeretne a kóstoló során megismert tételekből rendelni az webshopunkban vagy email címünkön (info@onlineborozas.hu) megteheti 

© 2020 ViTo Gastro Bt. 

Célomként tűztem ki , hogy a kiváló magyar borokat minél szélesebb kör számára eljuttassuk és szeretnénk rendezvényeinkkel élménnyé tenni a borozást. 

A sikert a sikertelenségtől sokszor csak egy hajszál választja el , ezért mi nem kötünk kompromisszumokat sem az ételek , sem a borok terén.